Till Dig

Jireh – “Gud förser”!

Ja, så heter den fadderbarnsorganisation som söndagsskolan i vår församling stöder i bön och med ekonomiska medel. Söndagsskolans fadderbarn heter Jorge, han är 17 år och en av de äldsta i en syskonskara av 12 barn. De bor i ett enkelt hus på landet i utkanten av den stora staden Santa Cruz i Bolivia. Staden har 1,6 miljoner invånare, en stadskärna med butiker och parker precis som i många andra storstäder, men ju längre ut från staden man kommer desto mer påtaglig blir fattigdomen. Många människor lever och bor mycket spartanskt, i enkla plåtskjul och ibland utan både vatten och elektricitet.

I oktober hade vi, tillsammans med ytterligare 12 personer från församlingen, förmånen att besöka Jorge och hans familj. De har funnits med i våra tankar och böner under många år och barnen i vår söndagsskola har skickat och fått hälsningar. Att få träffa dem personligen i deras hem berörde oss alla väldigt mycket. Man slogs av den starka sammanhållningen i familjen, där alla hjälps åt och man jobbar mot samma mål i kärlek.

Det som är självklart för oss, att barn ska gå i skolan, är för många familjer inte möjligt utan barnen måste redan i tidig ålder hjälpa till med försörjningen. Genom projekt Jireh får 130 barn möjlighet till skolgång och att kunna köpa skolmaterial, skoluniform mm. Barnen går oftast halva dagen i skolan och resterande tid hjälper de till hemma. Att få gå till skolan är något som dessa barn gör med glädje och skolarbetet tas på stort allvar. Många barn har redan tidigt ett tydligt mål med sina studier.

När vi träffade Jorge och hans familj, och även flera av de andra fadderbarnen, så blev det tydligt att rikedom inte handlar om pengar. Projekt Jireh är så mycket mer än ekonomisk hjälp. Det handlar om vägledning i olika beslut, hjälp i kontakt med myndigheter och sociala nätverk, att i kärlek möta människor och visa på Guds omsorg där vi alla har samma rättigheter och lika värde.

Projekt Jireh gör ett fantastiskt arbete och är till stor hjälp för många människor, ja faktiskt livsavgörande hjälp!

Vi önskar dig en God Jul, ett välsignat 2019 och att Gud ska förse dig i de behov du har.

Annika & Mattias Hjälmeby
Församlingsmedlemmar