Välkommen till årets Trysilresa 2024

Kul att du vill följa med på detta läger! Lägret pågår mellan den 10-16 februari 2024 och omfattar fem åkdagar i backen. I år har vi planerat för 50 deltagare och vi hoppas på en superbra vecka med kanonväder. En stor buss, (förare är Göte Karlsson), 1 minibuss och 1 bil tar oss upp till Trysil i Norge. Skulle ni behöva få kontakt med Agust Petersson eller Andreas Johannesson under bussfärden eller under övriga veckan går det bra att ringa. Se kontaktuppgifter nedan. Eftersom vi är många så krävs det att vi alla hjälps åt lika mycket gällande ordningen och logistiken.

Som vanligt förutsätter vi att alla som åker med på detta läger respekterar de regler som vi har: förbud mot alkohol och droger, snatteri, trakasserier med mera. Vi sätter även stor vikt vid att alla deltagarna håller tiderna och deltar på de obligatoriska delarna så som andakten. Reglerna gäller givetvis alla deltagare, ung som gammal, ledare som tonåring, föräldrar som barn. Missköter man sig grovt kommer man få lämna lägret med tåg hem till Sverige och i efterhand betala sin hemresa.

Kostnad för läger+skidkort: 4800kr.
Hyra av skidor/snowboard: +1000kr.

Betalningsinfo: Efter anmälan får man besked via sms/mail om man fått plats eller ej.
I detta meddelande står även swishnummer och banknummer för betalning av lägeravgiften.

Här kan du anmäla dig till Trysilresan

Efter anmälan skickas meddelande ut via sms/mail med information om man har fått en plats eller ej. I meddelandet finns även betalningsinformation.

Praktisk information

Uppresa:

Lördagen den 10/2 Från Stockaryd
Samling vid Frikyrkan senast kl. 7.15 – Avgång kl. 7.30.
Ankomst till Trysil – Nordre Osen ca kl.18.00.

Hemresa:

Fredagen den 16/2 Från Trysil ca. kl.9.00.
Hemkomst till Stockaryd cirka kl. 18.00. Vi ringer för närmare besked.

Matraster:

Vi stannar i Karlstad på vägen upp och på väg hem från lägret. Vi kommer att äta på McDonald’s och på en Pizzeria, ta med svenska pengar till att betala maten med! (200 SEK till mat i Karlstad)

Fickpengar:

Det kan vara bra att ha med sig fickpengar under skidresan. Vi rekommenderar 200 NOK för själva vistelsen i Norge. Om någon utrustning skulle gå sönder eller om någon behöver låna pengar – kontakta ledarna. Det finns även automater för uttag med kort i skidområdet.

Boende 1:

De flesta (50 st.) kommer att bo i Osvang samfunnshus (= en stor ”bygdegård”) ca 40 km från backen. Vi sover på madrasser i en stor gymnastiksal. Det är väldigt viktigt att ni har med underlakan till dessa madrasser även om ni sover i sovsäck. Madrassen MÅSTE ha ett underlakan över.

Detta ska ni ha med till er sovplats: Underlakan!, kudde + örngott, sovsäck eller täcke + påslakan. 

 

Boende 2:

Några deltagare kommer att bo längre bort i stugor på Osensjøen Camping. Där finns sängkläder till samtliga bäddar. 

Adress till Osensjøen Camping är:
O
sensjøen Camping, Osveien 2593, 2460 Osen, Norge.
www.osensjoencamping.no  

Mat:

Vi kommer att äta gemensam frukost, middag och kvällsmat i samfunnshuset.
Lunchen äter vi i skidbacken. Den kommer att bestå av smörgås och varm dryck.

Lunchen förbereder deltagaren själv under frukosten. Den varma chokladen serveras ur stora kärl/termosar till de som vill ha det som varm dryck under lunchen. Det kommer alltså inte att fyllas några termosar med varm choklad på morgonen. Detta medför att du som vet att du enbart kommer vilja dricka varm choklad till lunchen INTE behöver ta med en termos utan ISTÄLLET ska ta med dig en mugg. Vill man ha annan dryck, såsom kaffe, te eller varm saft, ska man fortfarande ta med sig en termos.

Lunchen kommer att ätas utomhus vid sidan av bussen, alltså inte inne i bussen. Ta 
därför med något att sitta på i snödrivan utanför bussen t.ex. ett sittunderlag.

Detta ska ni ha med för att äta lunch: Matlåda/glassburk att ha mackor i, mugg om du ska dricka varm choklad, termos om du ska dricka te/kaffe/varm saft, ev. flaska för kall dryck, ryggsäck att förvara lunchen i, sittunderlag. OBS! Alla saker måste märkas upp med namn. Speciellt termosar. Både på termosen och locket.

Om man är vegetarian eller behöver annan specialkost ska detta specificeras på anmälningsblanketten.

 

Muffins och bullar:

De med efternamn som börjar med A-J tar med 15 muffins eller Mjuka kakor.(15 st. per deltagare)

De med efternamn som börjar K-Y tar med 15 bullar eller mjuka kakor. (15 st. per deltagare)

OBS INGA NÖTTER MED PÅ LÄGRET!!!

Utrustning:

All utrustning ska märkas upp med för- och efternamn. Vi är många deltagare och det är lätt att saker blandas ihop och kommer bort så var noga med detta. Speciellt med mössor, hjälmar, handskar, skidglasögon, stavar etc. 

Skidor och snowboards m.m. ska ligga i fodral eller sitta ihop med remma. Inga lösa delar tack!

Hjälm:

Av säkerhetsskäl är det viktigt att alla deltagare, små som stora, använder hjälm. Har du inte egen hjälm går det att låna gratis i skidområdet.

Badkläder:

Det finns ett relativt nytt badhus vid skidanläggningen som det kan finnas möjlighet att besöka. Om man är sugen på detta så kostar det 140 NOK upp till 17 år, vuxen 200 NOK. Ta då givetvis med er badkläder.

Skidor, skiduthyrning:

Hyra av skidor och snowboard bokar du via  anmälningsblanketten. Har du missat detta och saknar skidor – kontakta ledarna snarast.

Mobiltelefoner:

Kolla igenom era mobilabonnemang innan resan så att det är säkert att det fungerar utomlands.

Försäkring:

Alla ungdomar upp till 19 år har en kollektiv olycksfallsförsäkring som Sävsjö kommun tecknat. Den gäller även på fritiden och vid lov och vistelse i Norden. Läs mer om den här!

Du som är äldre än 19 år och/eller inte bor i Sävsjö kommun bör kolla din olycksfallsförsäkring/reseförsäkring/hemförsäkring med reseplus. Hemförsäkring täcker oftast detta men det kan vara bra att kolla upp innan resan för säkerhets skull. Ett sjukvårdskort för utlandsvistelse kan vara bra att ha. Går beställa här!

Medicin, allergier:

Om du tar medicin regelbundet eller har någon form av allvarlig allergi är det viktigt att du meddelar detta till Agust eller Andreas innan resan.

Ladda ned packlista

Här kan du ladda ned vårt förslag på packlista. 🙂

Frågor på det?

August Petersson

Ungdomsledare i Stockaryd Frikyrka.
agust.p10@gmail.com
076-032 85 08

Andreas Johannesson

Ungdomspastor i Vrigstad Pingstkyrka.
andreas@vrigstadpk.com
079-358 16 23

Erik Andersson

Ideell Ungdomsledare Rörviks Frikyrka/ KRIK Ledare
abyerik1234@gmail.com
076-823 09 77