Pingskyrkan Vrigstad

Konfirmation

Skulle du vilja konfirmera dig?

Livet som tonåring innebär mer än kompisar, mode, dataspel, läxor, målbrott och Snapchat. Det finns mycket att tänka på. Vem är jag och varifrån kommer jag? Vad är meningen med livet? Finns Gud, och vem är Han i så fall? Vad händer när man dör? Kan man verkligen vara kristen i en modern värld?

Konfirmation är en gammal svensk tradition där du får chansen att lyssna, fundera och samtala om livet och om tro. För länge sedan innebar konfirmationen rent konkret att man bekräftade sitt barndop – idag lever vi dock i ett globalt samhälle, där långt ifrån alla har samma slags utgångspunkt eller förutsättningar.

Men Bibeln läses fortfarande idag, efter nästan 2000 års tid, vilket är ganska coolt. Många människor som levt innan dig och mig – och alla av dem har ju också nån gång varit tonåringar! – har funnit något som varit värdefullt för dem. Som uppmuntrat och utmanat dem i både sol och storm.

Vi vill därför inbjuda dig till ett konfirmationsår som är utformat som en introduktionskurs till Bibeln och till kristen tro. Du behöver inga förkunskaper – men ta gärna med dig en dos nyfikenhet!

Information:

  • Konfirmation erbjuds i första hand till dig som är född 2007. Förra året erbjöds ingen konfirmation, så om någon som är född 2006 vill konfirmera sig i ”efterhand” så finns det plats också under detta år.
  • Undervisning och materialet är gratis. Vi hoppas att det kommer anordnas ett konfirmationsläger på Gullbranna våren 2022 och i så fall tar vi en avgift för detta (ca 800 kr).
  • Vi har lektioner båda i Missionskyrkan och i Pingstkyrkan, en termin i vardera kyrkan. Avslutningen består en festkväll i maj 2022 samt en följande avslutningsgudstjänst.
  • Ledare är pastorerna Christoffer Fast och Göran Holmberg samt ungdomsledarna Edwin Gustafsson och Linn Svensson.
  • Sista anmälningsdatum är torsdag 24:e juni. Därefter kommer en informationsträff hållas med föräldrar och konfirmander onsdagen den 7:e september kl 18:00 i Missionskyrkan.
  • Lektionerna kommer vara på onsdagar efter skolan (vi får samtala om vilken tid som är lämplig utefter de scheman som de blivande konfirmanderna får). Vi börjar vanligtvis med en fikastund. Första lektionen blir onsdag 15:e september i Missionskyrkan.


Har du frågor och/eller vill anmäla dig?
Kontakta Christoffer Fast, pastor i Pingstkyrkan 070-568 69 50 eller christoffer@vrigstadpk.com