Pingskyrkan Vrigstad

Konfirmation

Skulle du vilja konfirmera dig?

Livet som tonåring innebär mer än kompisar, mode, dataspel, läxor, målbrott och Snapchat. Det finns mycket att tänka på. Vem är jag och varifrån kommer jag? Vad är meningen med livet? Finns Gud, och vem är Han i så fall? Vad händer när man dör? Kan man verkligen vara kristen i en modern värld?

Konfirmation är en gammal svensk tradition där du får chansen att lyssna, fundera och samtala om livet och om kristen tro. För länge sedan innebar konfirmationen rent konkret att man bekräftade sitt barndop – idag lever vi dock i ett annat samhälle, där vi har olika slags bakgrunder och olika saker med oss.

Men Bibeln läses fortfarande idag, efter nästan 2000 års tid, vilket är ganska coolt. Många människor som levt innan dig och mig – och alla av dem har ju också nån gång varit tonåringar! – har funnit något som varit värdefullt för dem. Som uppmuntrat och utmanat dem i både sol och storm.

Vi vill därför inbjuda dig till ett konfirmationsår som är utformat som en introduktionskurs till Bibeln och till kristen tro. Du behöver inga förkunskaper – men ta gärna med dig en dos nyfikenhet!

Information:

  • Inbjudan skickas ut till dig som är född 2009 och antingen har föräldrar som är med i någon av frikyrkorna i Vrigstad, eller som har deltagit i våra barn- och ungdomsgrupper tidigare. Har du någon jämnårig kompis som inte fått den här inbjudan men som vill haka på ändå så är de varmt välkomna! Be dem kontakta oss så skickar vi en inbjudan.
  • Förra året erbjöds ingen konfirmation, så om någon som är född 2008 vill konfirmera sig i ”efterhand” så finns det plats också under detta år.
  • Undervisning och materialet är gratis. Vi kommer försöka åka med på ett stort konfirmationsläger på Gullbranna våren 2024 och i så fall tar vi en avgift för detta (ca 900 kr).
  • Vi har lektioner båda i Missionskyrkan och i Pingstkyrkan, en termin i vardera kyrkan. Avslutningen består av en festkväll i maj 2024 samt en efterföljande avslutningsgudstjänst.
  • Ledare är pastorerna Christoffer Fast och Andreas Johannesson från Pingstkyrkan samt Anna Nyrén från Missionskyrkan.
  • Sista anmälningsdatum är söndag 18:e juni. Därefter kommer en informationsträff hållas med föräldrar och konfirmander onsdag den 6:e september kl 18:00 i Missionskyrkan.
  • Lektionerna kommer vara på tisdagar efter skolan (vi får samtala om vilken tid som är lämplig utifrån de scheman som de blivande konfirmanderna får). Vi börjar vanligtvis med en fikastund. Första lektionen blir tisdag 12:e september i Missionskyrkan.


Har du frågor och/eller vill anmäla dig?
Kontakta Christoffer Fast, pastor i Pingstkyrkan 070-568 69 50 eller christoffer@vrigstadpk.com